Monday, July 24, 2017

JAMPI by ENCIK JAMPI

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Siapa dekat sini dah terkena jampi lagu JAMPI? Angkat tangan. Saya mengakui, pada mulanya saya amat meminati lagu JAMPI tersebut tanpa mengambil peduli siapakah penyanyi lagu popular tersebut. Sehinggalah 3 hari lepas, tengok dekat MELETOPS di Youtube, MasyaAllah, indahnya paras rupa Encik Jampi. Hihihi.

Memang manis dan sedap mata memandang lah. Kemudian, composer pula tu. Lagilah terpikat. Tapi kalau package mengaji lagi WOWW. hehehe. Serius tak tipu, paras rupa ENCIK JAMPI memang manisss macam gula. Senyum lagi melting gegadis kat luar sana. Mihmih. 

Bermula dari situ, duk lah google, siapakah ENCIK JAMPI nie. Dapatlah sikit2 info. Daripada AF tapi duo lah. Kemudian bergerak secara solo. Ni single dia JAMPI. Dia nak jampi semua orang barangkali. Hehe. Umur dia 30 tahun kot tahun nie (1987).

Gambar sumber google.

Kacak kan..hikhik

Mesti ada yang terikut senyum sekali kan. Hahaha. 

Jom layan lagu JAMPI dari ENCIK JAMPI.





Semoga terhiburlah uolss...



Sunday, July 2, 2017

Bila MissN Boring

Assalamualaikum dan salam Sejahtera.

Untuk sesiapa yang ada blog, please comment link blog kalian semua di sini. MissN dah lama tak berbasikal dalam dunia blog ini. Please please please. Dah tahap merayu dah nie...hehehe

Selalu jalan-jalan die:


  1. Namee Roslan
  2. Irine Nadia
  3. Cik Epal
  4. ....
  5. ...
  6. ....
  7. ....
  8. ....
  9. ....
  10. ....
Mohon, selepas ini akan lebih heboh lagi.

Senyap bukan Sunyi tapi silent reader.

Terima kasih uolss.

Salam Sayang

Sunday, April 2, 2017

FAME COSMETIC

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Lama sudah tidak meng update belog ini. hahha. Bukan tiada masa, tapi malas nak menghadap laptop setelah 5 hari menghadap laptop. Huhu. kejadian yang ingin diceritakan hari ini adalah mengenai cosmetic. Gittew. Lately ni, memang terlayan dan tersuka tanpa sengaja dengan FAME COSMETIC. 

Mesti mereka diluar sana tertanya-tanya famous ke product nie. I jawab dengan angkuhnya " FAMOUS OKAYYY". Hihihi. Memang famous and harganya memang affordable. MAMPU MILIK kata orang. Student boleh memilikinya semudah ABC dan ALIF BA TA. hehheheh. Untuk yang jenis rajin Make-up, tapi teragak-agak untuk membeli lipsetick, mascara, eyeliner, foundation yang  branded, boleh cuba untuk pakai jenama ini. Result amat membahagiakan lah. Product ni memang I guna sendiri. Pergi Office, Giant, Tesco, pergi buang sampah kat depan lorong tu pun pakai. hehehe. Senang untuk digunakan dan ditanggalkan dan calit calit terus cantik. Muahahaha. Macam iklan pula,.

Kalau berminat nak order Fame Cosmetic nie, boleh contact KAKAK tau: 0126330824

Hanyalah sebahagian daripada koleksi kakak sendiri. Banyak lagi sebenarnya. Beli loose item, kumpul dalam beg FAME tu lelama banyak lah..hihihi


Ni salah satu hasil daripada penggunaan Fame Cosmetic.

Berminat boleh order dekat KAKAK tau: 0126330824

Calit calit terus CANTIK. Alhamdulillah


Monday, September 26, 2016

Rasa Hati (1)

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Alkisah...

Sebelum mendapat rezeki dalam bentuk kerja yang tetap lagi comel, selalu juga i meng update blog nie. Tapi, sayang...hahaha. Hanya separuh jalan. Apakah itu salah saya. Atau kekangan masa atau pemalas sebenarnya. Bila difikir-fikir kembali confirm saya yang malas. Hmm hmm. Nak buat macam mana, terkadang memalam pun still buat kerja office, tak pernah lekang..tido pukul 12 mlm pun after semua kerja office beres. Akan tetapi??? Pernah ke kerja2 ini habis??? Pertanyaan yang paling sulit untuk dijawab.hikhik

Saya ini bekerja takdelah hebat sangat. Setakat Design Engineer je. Tapi, Alhamdulillah rezeki untuk bekerjaya ada. Amin. Hehe...kerja yang paling lama saya bertahan, even banyak liku2 kehidupan yang pahit terpaksa ditelan. Hahaha. Gaya cerita macam susah bebenar je kerjanya. Takde eh TAKDE. Kerja paling sempoi, bos pun baik. Apa lagi nak? Bersyukur je ke hadrat Illahi. Sebabnya, saya memang jenis yang sensitif, tak boleh orang kuat suara sikit bila bercakap. Terus rasa orang tu marah kita. Hahaha. So, dapat bos jenis soft spoken, kira credit lah untuk saya yang sendu nie. Abah pun kalau nak marah saya, kena ckp senada je. Hihihi. Mengada je pe'el saya nie. Hahaha. Agak agak siapa boleh tahan. Hukhuk.

Dedulu, sampai satu tahap tak tahan, pernah tanya ke kawan kerja(lelaki lah tapi),

 "saya nie sensitif sangat ke?"

Sampai macam tu kot i tanya kat dia. Hahaha. Dan jawapan dia sangat membina.

" eh takdalah. Awak okay."

Jawapan selamatkan. Hahaha. Tapi, if kita ada keresahan, dan dilemparkan ke orang yang jenis berfikiran positif je, confirm kita pun jadi positif. Kalau kita lemparkan persoalan tu dekat orang yang negatif, mahu menangis i balik dari office.. sobsob. Awak kena faham hati saya, walaupun susah untuk dimengertikan. Haa.. ayat pun semakin pelik.. Kalau dulu2 selalu buat karangan "Aku sebatang pen" , sekarang dah boleh buat essay "Aku adalah aku". Confirm!! Semakin jauh penulisan, semakin complicated, semakin susah terurai, semakin banyak rahsia tersimpan rapi dan masih menjadi rahsia walaupun, sudah sampai ke last paragraph. Itu adalah saya.

Biar action yang berbicara.

Saya jenis yang macam nie. Cakap banyak banyak sampai berbuih ( pepatah mak mak) pun tak guna, kalau bercakap dengan seseorang yang mahu menang sendiri. Ambil lah langkah untuk mematikan setiap perkataan sekalipun ayat. Hahahaha Terlihat kejam di situ, tapi nak buat macam mana? Dah jenis tak minat nak ulang point yang sama sampai 88 kali. Kalian semua tidak faham melalui perkataan, biarlah action yang memberi pengertian. Nie kalau orang baca, mesti pening. Dari bab kerja, ke luahan hati dan perasaan. Hihihi...pandai pandai lah switch mode okay!

Kepada si pembaca,

i love u so much
I love you.
I love you too
Hihihi


Sunday, April 24, 2016

Manis Pahit Berlalu

Untuk yang suka mengkritik...teruskan
Tiada paksaan untuk berhenti mengutuk.

Ada yang berkata saya nie bodoh kerana melepaskan seseorang.. hmm
Ada yang kata saya ini tidak pandai menilai...hmm
Ada yang kata saya nie terlalu mencari kesempurnaan...hmm
Itu semua mereka yang kata..

Adakah mereka tahu liku liku yang telah dilalui.
Adakah mereka tahu manisnya yang dilalui
Adakah mereka tahu pahitnya yang dilalui.
Adakah mereka tahu pedihnya yang dilalui.

Mereka berhak menilai
Mereka berhak mengkritik

Tapi,

Saya berhak menentukan jalan hidup saya walaupun pahit, pedih, luka, manis yang bakal dilalui.

Sekian.