Thursday, August 8, 2019

PROMO: MAMASAB BY SABRINA BAKERY (PART 1)

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

PROMO

💞 Devil Fudge Choc Cake Mamalove💞
Fudge Choc Cake yang ditopping dengan Chocolate Ganache & Cream Cheese Swirl
💞
🧁
💞
Ada promosi yang sangat best sekarang
💞
🧁
💞
📣📣📣 BELI 2 SET DAPAT FREE RED VELVET
MINIPACK 1
💞
🧁
💞
📣📣📣PROMO DARI 5 Aug - 10 Aug 2019 SAHAJA
💞
🧁
💞
Boleh beli untuk orang-orang tersayang, ibu bapa, abang, kakak, adik, suami, isteri, kekasih, rakan sekerja dan sesiapa sahaja orang yang anda sayang. Yang percuma tu boleh bagi makan sendiri hehehe
💞
🧁
💞
Gi Mana??? Tergoda tak??? Iya Iya Iya La
Fast respon, friendly service, delivery to your heart

💞
🧁
💞
klik je 
https://MAMASABNATRA.wasap.my
💞
🧁
💞
klik je https://MAMASABNATRA.wasap.my
💞
🧁
💞
klik je https://MAMASABNATRA.wasap.my
💞
🧁
💞
#dfccmamalove
#sabrinabakery
#kekmamasab
#mamasabbakeryformerlyknownassabrinabakery
#kekharijadi
#kekharilahir
#kekbirthday
#halalbakery
#surprisedelivery
#sayajualkek
#klfooddelivery
#kekviral
#keksedap
#surprisebirthday
#surprisebirthdaykl
#kekdelivery
#cakedeliverykl
#cakekl
#kekdeliverykl
#klcakedelivery
#klcake
#cakedeliveryselangor #kekdeliveryselangor #tempahanseluruhmalaysia
#offlinekitakuasaionlinekitatembusi
#bestgrowingFnBbisnesaward2018
#bakeryviralmalaysia


Thursday, July 25, 2019

CLBK - LSMJ

Assalamualaikum dan salam chanteq.

Sudah sekian lama tidak menulis. Hampir 36 purnama uolss. Jari ketarr bila jari mula menari dia atas keyboard ni haa.. Lama gila tak blogwalking sambil comment2, seabad tak join contest by others blogger. Gila lah weyyyy.. macam mana boleh jadi macam nie. Nak kata busy tu, xdelah sampai ke bulan dan bintanggg.. SERIUSLAHHHH. Ni namanya penyakit M (MALAS) melanda. Jangan main2 tau dengan penyakit nie, makan tahunnnnn.. HAHAHAHA. Malu pada diri sendiri (sambil tutup muka pakai ekor tudung NEELOFAR).  DONE MEROYAN!!!

BAB 2

Sebenarnya, niat dihati nak petik bunga di laman. Malangnya, bunga di laman sudah di booking orang. Its okay. Dalam laman tu, bukan ada sekuntum je, banyak kuntum lagi. U can decide, if that bunga already taken, why not u choose another one. Easy right??? sambil angkat-angkat kening...lalalalaa. Itu kalau u nak pilih bunga. Macam mana pula dengan pilihan masa depan. Means, you nak jadi orang yang sangat teramat kaya, tapi u duduk santai ala berkelah di tepi pantai. Memang tak jadi kaya tu tapi jadi sangkaya hijau yang sedap dimakan waktu petang..nyumm nyumm. Tetiba TING!!, why not buat side income. Gaji monthly tu ada, tapi alangkah baiknya boleh ditambah2 dengan segala skills yang kita ada. Kan kan kan. Okay, Let's start the journey.

Mula-mula senaraikan kerja-kerja yang boleh dibuat ketika part time (after office hour/ weekend) gittew:

  1. Tutor
  2. Make up artist (MUA)
  3. Agen Dropship
  4. Youtuber
  5. Personal shopper
  6. Grab
  7. Jualan kek/kuih
  8. ...............
  9. ..............
  10. ...............
Dan pelbagai lagi.

Then, pertanyaan saya, kalau nak jadi tutor, yang mana lagi okay?


  1. Home Tutor/ Pusat Tuition
  2. Math/ PKEE/Science
  3. Standard 1-6/ Form 1-5
  4. Fee = RM10-RM25/hour
  5. Period= 2hours/ day (including exercises)
Banyak juga nak fikir nie.. nanti sambung

Monday, July 24, 2017

JAMPI by ENCIK JAMPI

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Siapa dekat sini dah terkena jampi lagu JAMPI? Angkat tangan. Saya mengakui, pada mulanya saya amat meminati lagu JAMPI tersebut tanpa mengambil peduli siapakah penyanyi lagu popular tersebut. Sehinggalah 3 hari lepas, tengok dekat MELETOPS di Youtube, MasyaAllah, indahnya paras rupa Encik Jampi. Hihihi.

Memang manis dan sedap mata memandang lah. Kemudian, composer pula tu. Lagilah terpikat. Tapi kalau package mengaji lagi WOWW. hehehe. Serius tak tipu, paras rupa ENCIK JAMPI memang manisss macam gula. Senyum lagi melting gegadis kat luar sana. Mihmih. 

Bermula dari situ, duk lah google, siapakah ENCIK JAMPI nie. Dapatlah sikit2 info. Daripada AF tapi duo lah. Kemudian bergerak secara solo. Ni single dia JAMPI. Dia nak jampi semua orang barangkali. Hehe. Umur dia 30 tahun kot tahun nie (1987).

Gambar sumber google.

Kacak kan..hikhik

Mesti ada yang terikut senyum sekali kan. Hahaha. 

Jom layan lagu JAMPI dari ENCIK JAMPI.





Semoga terhiburlah uolss...



Sunday, July 2, 2017

Bila MissN Boring

Assalamualaikum dan salam Sejahtera.

Untuk sesiapa yang ada blog, please comment link blog kalian semua di sini. MissN dah lama tak berbasikal dalam dunia blog ini. Please please please. Dah tahap merayu dah nie...hehehe

Selalu jalan-jalan die:


  1. Namee Roslan
  2. Irine Nadia
  3. Cik Epal
  4. ....
  5. ...
  6. ....
  7. ....
  8. ....
  9. ....
  10. ....
Mohon, selepas ini akan lebih heboh lagi.

Senyap bukan Sunyi tapi silent reader.

Terima kasih uolss.

Salam Sayang

Sunday, April 2, 2017

FAME COSMETIC

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Lama sudah tidak meng update belog ini. hahha. Bukan tiada masa, tapi malas nak menghadap laptop setelah 5 hari menghadap laptop. Huhu. kejadian yang ingin diceritakan hari ini adalah mengenai cosmetic. Gittew. Lately ni, memang terlayan dan tersuka tanpa sengaja dengan FAME COSMETIC. 

Mesti mereka diluar sana tertanya-tanya famous ke product nie. I jawab dengan angkuhnya " FAMOUS OKAYYY". Hihihi. Memang famous and harganya memang affordable. MAMPU MILIK kata orang. Student boleh memilikinya semudah ABC dan ALIF BA TA. hehheheh. Untuk yang jenis rajin Make-up, tapi teragak-agak untuk membeli lipsetick, mascara, eyeliner, foundation yang  branded, boleh cuba untuk pakai jenama ini. Result amat membahagiakan lah. Product ni memang I guna sendiri. Pergi Office, Giant, Tesco, pergi buang sampah kat depan lorong tu pun pakai. hehehe. Senang untuk digunakan dan ditanggalkan dan calit calit terus cantik. Muahahaha. Macam iklan pula,.

Kalau berminat nak order Fame Cosmetic nie, boleh contact KAKAK tau: 0126330824

Hanyalah sebahagian daripada koleksi kakak sendiri. Banyak lagi sebenarnya. Beli loose item, kumpul dalam beg FAME tu lelama banyak lah..hihihi


Ni salah satu hasil daripada penggunaan Fame Cosmetic.

Berminat boleh order dekat KAKAK tau: 0126330824

Calit calit terus CANTIK. Alhamdulillah