Tuesday, April 28, 2015

Pengalaman mengajar erti kehidupan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Hai hello apa khabar? Lama tidak mencoretkan kata-kata ikhlas daripada hati yang tulus ikhlas ingin mencintai bercerita mengenai diri. Ekeke.

Lately ( tetiba bahasa orang putih, hikhik), diri ini agak sibuk. Bukan busy body okay! No no no. 18 tahun lepas duk sibuk mencari ilmu sampai terlupa mengenai kisah semasa. Dalam erti kata lain, katak bawah tempurung. Hmmm. Tapi tapi tapi, sekarang tidak lagi. Saya tahu pasal GST, saya tahu pasal pointer 3.85, saya tahu kisah anak kecil dirotan, saya tahu kisah pengeboman, saya tahu kisah saya. Mihmih. Nampak tak, berapa banyak pengulang "TAHU" itu. Dulu, semua tak tahu. Sekarang, Alhamdulillah tahu. Walaupun , tidak se expert mereka diluar sana. Sekurang-kurangnya, saya tidak melopong bila mereka berbual mengenai sesuatu perkara.

Selalunya, segala info dan Ilmu itu saya perolehi daripada pembacaan dan juga perbincangan dengan kawan ofis. Haa, bila cakap kawan ofis maknanya saya sudah mula bekerja. Tapi bukanlah permanent, hanyalah part time. Tetapi, ilmu dan pengalaman yang diperolehi adalah segala galanya bagi saya. Banyak tak 'tapi'. Haha. Patutlah tak dapat cikgu BM. Okay masuk landasan balik. Saya bukan berlatar belakangkan pendidikan. Tetapi, minat saya lebih menjurus kepada pendidikan. Hal ini disebabkan oleh, saya suka memberi dan berkongsi ilmu dengan ramai orang. Saya suka tengok muka pelajar2 yang faham apa yang saya ajarkan. 

Kefahaman mereka adalah kepuasan saya!

Dapat tak kat situ. Bila dah bekerja dari 7 pagi sampai 3 petang. Dapat ber online hanya pada waktu petang dan malam. itu pun berdasarkan kepada bila adanya masa lapang. 

Kepada yang datang melawat blog ini, saya ucapkan terima kasih. Jangan rasa bosan tau. Sila tinggalkan kata2 azimat anda di dalam cbox saya. Saya akan cuba berkunjung ke blog anda pula. Sebab saya jenis suka membaca apa saja jenis bacaan fiction ke non fiction ke coretan hati ke petua ke resepi ke. Semua boleh. Hehe

Salam sayang,
Natra

SEGMEN REVIEW BLOG BY LON@

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Best juga segmen blogview by My name is Lon@.

Disamping dapat mengeratkan silaturrahim, blog kita juga akan di review dan ditepekkan pada sidebar owner selama seminggu. Menarik bukan!

Cara penyertaan semudah mencalit lipstik di bibir, dengan hanya klik banner dibawah. Mudah bukan!

Setiap yang berjalan pasti terdapat kebuntuan. Maka, tarikh buntu  tamat bagi segmen ini adalah 8 mei 2015.




Monday, April 27, 2015

Segmen: saya sayang blog saya

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Penatnya hari ini. No No No. Jangan mengeluh. Nanti rezeki menjauh macam mana. Sabar wahai sang hati, pasti senang menjelma kembali. Sikit je lagi. Hihihi

Harini takmo bebel pepanjang. Kita terus je ke segmen yang kak ayu buat. Nak sertai pun senang lagi memudahkan. Yang pasti saya lah paling gembira. Hehe

klik klik klik banner di atas

Jangan segan segan ayam tau nak join. Hehe

Friday, April 24, 2015

Segmen Bloglist willYOU readTHIS

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Jom reramai join segmen ini. Seronok tau!
Dapat ramai kenalan yang paling seronok. Tidak susah pun nak join.

Semudah lagu knock knock..hikhik
klik je gambar comel kat bawah nie.



Gembira dan bahagia

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Kalau diukur kegembiraan, boleh ke pakai pembaris? Mestilah tidak! Kalau diukur kebahagiaan, bolehkah diukur dengan penunu bunsen? Confirm terbakar!

Nampak tidak, kebahagian dan kegembiraan tidak dapat diikur dengan sebarang skala. Malah, ianya infinity! Infinity! Sesungguhnya, kegembiraan dapat melupakan perkara sendu dalam kehidupan. Mihmih.

Kadangkala ada yang gembira walaupun hanya mendapat gula-gula daripada kawan-kawan. Tahu tak, sebenarnya kawan tu bukan gembira sebab dapat hadiah, tapi, gembira sebab kawannya masih ingat kat dia walaupun terpisah jarak. Motifnya, walaupun sebesar zarah pemberian kita kepada seseorang pasti ia dapat menghadirkan kegembiraan dan kebahagian kepada mereka. Mereka sangat menghargai!

Terkadang ucapan terima kasih pun boleh mendatangkan kegembiraan kepada seseorang. Contohnya, makcik dewan makan kat asrama. Lepas beratur, ucapkan terima kasih. Esok, confirm dapat makanan yang lebih sedap. Silap-silap boleh dapat KFC. Haa, seronokkan!

Marilah gembirakan mereka disekeliling kita dan yang terpenting diri kita. =)


Wednesday, April 22, 2015

Menulis di Awan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Izinkan saya mula menulis. Hahaha.

Mak: kenapalah angah suka sangat menghadap laptop. Sampai 2 3 pagi. Nada sedikit keras.

Anak: hikhik.( gelak tak bersalah). Takda apa pun. Borak dan jalan2 dengan kawan kat dalam laptop.

Mak: laptop ko boleh cakap ke ada mulut kaki tangan ke.

Anak: (haa, dalam hati dah sendu dah. Laptop mana ada kaki tangan mulut). Mak xtahu ke laptop angah ada kaki memalam. Dia ajak angah jenjalan ( nada melawak). Mihmih. Kejam tak. Permainkan mak sendiri.

Mak: ko tengok malam kang, laptop ko berjalan2 depan mata ko.

Anak: gulp ( lawak mak lagi hebat..horror comedy). Mak, angah memain je tadi. ( terus buat pengakuan okay! Takut kot tgk laptop jalan sendiri. cuba bayangkan laptop buat tarian zapin, no no no). 

Terbantut nak buat blogwalking today. Next time okay. Seram benau lawak mak i nih. Mihmih

Blogging membantu Interview

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Mula-mula senyum. Kemudian senyum dengan lebih lebar. Kemudian senyum sampai mata sepet. Lalu, terbahak-bahak ketawa. Padahal, tidak lucu pun. Hehe. Itu namanya terapi pipi, kasi urat-urat muka sentiasa berfungsi dengan lebih lagi. ekekeke.

Apa kena mengena blogging dengan interview atau temuduga? Haruslah ada! Ini pengalaman sendiri yang sendu bab mengarang ayat-ayat cinta. Itu baru mengarang dah sendu. Kalau bercakap, lagi lagilah meraung. Hikhik. Tapi, jangan risau, dengan blogging semuanya bisa diatasi! Di atasi okay! Bukan di bawahi! Hahaha

Berdasarkan pengalaman yang baru menyemai benih dalam blog ini, ada satu benda baru yang dapat dipelajari. Salah satunya, macam mana nak karang ayat supaya mengancam sexy and wow gitu. Hikhik. Selain kita yang menulis, sometimes bila kita blogwalking, kita boleh belajar macam mana blogger lain mengarang ayat. Makanya, selalu lah blogwalking. Banyak yang kita dapat, first dapat ilmu, second dapat info dan lain-lain lagi.

Tambahan pula, kebanyakkan blogger mempunyai latar belakang yang pelbagai. Ada yang cikgu, engineer, architecture, umur pun pelbagai jenis umur. Secara tidak langsung, ia akan menyebabkan pemikiran kita dapat berfikir seperti mereka. Contoh, kita yang umur 17 tahun tapi pemikiran lima tahun lebih tua daripada umur. Itu sudah bagus! Lebih kenal erti tanggungjawab. Not just salahkan to other person!

Itulah lah dapat saya pelajari. Dan lagi satu, pelbagai info mengenai cara menghadiri temuduga juga boleh didapati di dalam blog. Malah, mereka akan berkongsi perasaan dan situasi ketika temuduga. Beruntungkan! Sangat untung!
Saya suka! 

salam sayang.

Monday, April 20, 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com

Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Meh join Segmen 12 jam Bloglist #14




Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 April 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Rambut Cantik bersama Sunsilk

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Rambut adalah mahkota perempuan. Penjagaan rambut harus dititik beratkan terutama sekali bagi mereka yang bertudung. Ianya akan jadi mudah sekiranya kita bijak memilih syampu yang sesuai dengan kondisi rambut kita.

Contohnya, kalau jenis yang berkelimumur, anda dinasihatkan untuk menggunakan syampu rambut yang khusus direka untuk kulit kepala berkelimumur. 

Pada zaman sekarang, terdapat pelbagai jenis jenama syampu. Semua akan menjanjikan keputusan yang lumayan bagus. Pernahkah anda mendengar jenama Sunsilk?

HaruslAh pernah! Lagi-lagi kalau model syampu itu rambutnya SubhanAllah cantiknya. Pasti nak cuba. Bila dah cuba akan mula merasa sesuatu yang wow pada rambut. Logikkan!

Serba ringkas penjagaan rambut:
  1. Mula mula haruslah cuci rambut bersih-bersih guna syampu ni. Selalunya, ianya lebih afdal sekiranya rambut dicuci 2 kali. CuciN pertama untuk membersih minyak-minyak yang melekat pada rambut dan kulit kepala. Selepas itu, bilas. Kemudian, cuci semula rambut denvan syampu sekali lagi. Barulah semua kotoran degil hilang. Hikhik
  2. Lepas bilas kali kedua, kena lah letak conditioner. Function conditioner ini untuk melembhtkan dan memberi nutrisi kepada rambut. Seriously lembut lepas guna conditioner ini. Seronoknyaaa, fefeeling artis keja. Mihmih.
  3. Bilas balik conditioner yang telah dilumur dihujung-hujung rambut tadi. Keringkan rambut. Kemudian, letak minyak yang mengandungi vitamin untuk menjamin rambut sentiasa dalam keadaan  sihat. Hehe
Lalu, produk apa yang menjadi pujaan??
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
 Dan jawapannya adalahhhhhh
.
.
.
.
.
.
SUNSILK


carismerahloveisyou.blogspot.com, google.com
sumber: google.com


Sunday, April 19, 2015

Segmen Bloglist Mei-Jun 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Mei-Jun 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Mei-Jun 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 1 April 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 April 2015, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya :

Giveaway : Max & Bella 2nd Birthday


Assalamualaikum w.b.t.

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, Yana lancarkan Giveaway : Max & Bella 2nd Birthday sempena birthday my babies bulus Max & Bella yang ke-2 (16 April 2013 ~ 16 April 2015).

http://yanapinkblossom.blogspot.com/2015/04/giveaway-max-bella-2nd-birthday.html?m=0
Klik BANNER untuk join (^^,)

Tarikh Mula : 18 April 2015 (12.01am) | Tarikh Tutup : 16 Mei 2015 (11.59pm)




IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera.




Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. (",)

TARIKH TUTUP : 30 APRIL 2015
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA & AQILAH YANG AKAN CABUT UNDI (",)

Saturday, April 18, 2015

CONTEST BUY AVON ONLINE

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Jom join CONTEST BUY AVON ONLINE. Seriously, tak rugi sekiranya anda join sekali contest ini. Meh, ramai-ramai memeriahkan suasana.

 Sekiranya anda mempunyai rezeki yang lebih, anda bakal memenangi HADIAH YANG SANGAT LUMAYAN. Seronoknyeeee.



Penasaran macam mana hendak turut serta dalam contest ini. Mudah sahaja.

Klick banner di atas!

Mudah kan! 

Goodluck to all contestant. =)


Introvert (part 1)

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

N3 sebelum ini, hanya memaparkan gambar mengenai introvert dan extrovert. Itu hanyalah sebuah lukisan yang mungkin akan memberi bayangan mengenai apakah itu introvert dan extrovert?. 

Malangnya, ilmu yang saya perolehi masih tidak cukup untuk memperkupas lebih dalam mengenai perkara tersebut. Makanya, ianya akan diterangkan secara berperingkat. Hikhik. Pembacaan itu perlu, walaupun perkara itu sekecil zarah, ia mungkin akan menjadi virus. Haa, macam itu lah.

Mengikut pemahaman secara kasar, mereka yang dikategorikan kepada kelompok introvert apabila seseorang itu jenis yang pendiam. Tidak gemar bersosial. Lebih kepada menyendiri. Bagi mereka yang bijak pandai, mungkin, mereka akan berpendapat bahawa golongan seperti itu adalah golongan yang tidak dapat bertindak dalam sela masa yang cepat. Kamu salah. Ya, kamu SALAH!

Mereka bukan lambat bertindak tetapi mereka gemar berfikir berfikir dan berfikir sebelum bertindak. Dan mereka akan pastikan bahawa tindakan mereka adalah yang terbaik dan mendatangkan kebaikan kepada semua pihak.

Tambahan pula, apabila mereka mula berbual, mereka akan pastikan setiap butir perkataan dan susunan ayat menpunyai isi penting. Mereka tidak gemar untuk ngobrol kosong. Daripada sikapnya ini, golongan introvert dikatakan golongan yang sombong. Sebenarnya bukan, mereka ingin pastikan setiap percakapan mereka mengandungi info yang boleh digunakan oleh setiap yang mendengar. 

Info paling menarik untuk mereka yang suka meluahkan isi hati atau perasaan, silalah cari seseorang daripada kategori introvert. Hal ini disebabkan oleh, mereka adalah pendengar yang setia. Sekiranya mereka memberikan pendapat, ternyata pendapatnya itu sudah ditapis secara berperingkat sebelum disampaikan kepada anda. Berfikir dahulu kemudian bertindak.

Secara ringkasnya, ciri-ciri seorang introvert adalah:
  1. Seorang yang pendiam
  2. Tidak pandai bersosial atau gemar bersendiri
  3. Berfikir dahulu sebelum bertindak
  4. Boleh dijadikan seorang pendengar terhadap permasalahan kita.
Ini hanyalah sebahagian kecil daripada ciri-ciri introvert. Sekiranya anda mempunyai pendapat mengenai introvert, anda boleh berkongsi di bahagian komen.

Terima kasih atas pembacaan.

Pesanansimanis: Saya menulis berdasarkan pembacaan dan pemerhatian. Sekiranya ada pernyataan yang mengguriskan hati, mohon maaf didahulukan. #penulisbaru #jagahatimereka



Friday, April 17, 2015

Introvert vs Extrovert

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Biarkan kata yang berbicara. Needs more info on Introvert and Extrovert. Apakah perbezaannya??? Haa... Jom membaca!



sumber: google.com

Thursday, April 16, 2015

Penat Lelah

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


huh. Mengeluh panjang. Padahal dalam hati gembira lompat-lompat. Ingat senang ke nak menghadap laptop se "lama" ini. Satu Pencapaian yang paling HEBAT dalam diri ini. PALING HEBAT!!!. Saja ulang banyak kali word "HEBAT" tu. Buat pembakar semangat. hikhikhik.

Sebelum eblog ini tak terusik (haa..dah ada niat tu.. NO NO NO), apa kata  kita layan lagu MENANGIS DALAM HUJAN. Sadisnya lah tajuk lagu macam ni. mihmih. Sendu tau nak layan lagu ni. Nak nak si pendengar suka dengar lagu yang sama berulang 80 kali. Lagi sendu sedan kereta mewah semua ada. hikhik.

menangis dalam hujan, carismerahloveisyou, lembutsimerahjambu



Giveaway PROJEK APRIL by Syira Lokman

Assalamualaikum dan salam sejahtera...



Seronoknya malam ni. Macam sedang bersenang lenang. hikhik. Padahal busy kot. Tak mengapa, ini sambil-sambil je ni. hikhik. Back to the main poit,  Best tau join Giveaway from another blogger. Serius BESTTTTT!!

Paling best bila dapat kawan baru lah. Silaturrahim sentiasa terjalin. Alhamdulillah. Boleh sharing2 kan.. =)





Anda juga tidak terkecuali untuk mengikuti Giveaway PROJEK by Syira Lokman.

Cepat cepat cepat!

Sebelum 16 April 2015

Wednesday, April 15, 2015

Giveaway I AM Keychain by Hidayuayumie

ASSALAMUALAIKUM dan salam sejahtera...


Rasa tertarik dengan hadiah yang akan diberikan oleh Hidayuayumie. Tapi tapi tapi, awak semua kena lah sertai GA ini. Ianya semperna kelahiran adik ayu yang ke-25. Moga semakin murah rezeki awak, adik. Amin.

Pemenang yang bertuah bakal memenangi keychain, Boleh letak  nama sendiri pulak tu. Seronoknyeeeee!!

Jom join!




Pastikan jangan ketinggalan okay!!

GA ini akan tamat pada 30 APRIL 2015

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah

ASSALAMUALAIKUM dan salam sejahtera...



Jom ramai-ramai  sertai SEGMEN BLOGWALKING sambil-sambil tu boleh menang hadiah. hehe.

Dan yang paling utama, dapat tambah kenalan. Itu yang paling SERONOK.

Pada yang sudah tertambat hati untuk menyertai segmen ini, sila klik banner dibawah.

Mudahkan caranya. Semudah A B C.





Jangan lupa!!!

"SEGMEN BLOGWALKING + HADIAH BERTUAH"

akan TAMAT pada

15 MEI 2015

Kata adalah Doa

Assalamualakun dan salam sejahtera.

Lama tidak bersua maya.hihihi. Apa khabar? Moga sihat sejahtera kamu semua. Jangan risau, saya tidak kemana-mana pun. Dont worry, okay!. 

Pernah atau tidak, terkadang kita terfikir kata-kata kita merupakan salah satu idea bagi mereka diluar sana. Dengan nada bersahaja, terkeluar " eh, you looks very beautiful today". Secara tidak semena, confident level kawan kita terus up. Pernah tak? Pernah tak?

Samalah juga keadaanya, kita cakap, if you have sedikit simpanan, why not you beli rumah as your asset?. Almaklumlah, harga rumah semakin tinggi memuncak. Bilalah agaknya akan turunkan. Hmm. Mengeluh sebentar. Esok lusa, kawan kita itu call and beritahu bahawa dia dah beli rumah beralamat di;

No.3 Jalan Strawberry
123456 Blueberry
Blckberry.

Jemput ke rumah. Kata kawan tadi.

Tell me apa yang anda rasa? Jangan bohong! Mesti rasa, sayangnya dekat kawan itu, dia mempertimbangkan suggestion kita kat dia tempohari. Baguskan !. Daripada you dengar and then bangkang sehabisnya mungkin. Siap perli lagi, idea you tidak masuk akal. Hello!!! Dah u minta suggestion i bagilah, kalau rasa nak kutuk, tak payah minta pandangan. Seharusnya minta penamparan je. Senang. Huh. Berpeluh menahan geram.. grrrr.

Walaupun pandangan kawan kita tu tidak masuk di akal fikiran awak #padahaloranglainkatarelevan cakap elok-elok. Tak perlu nak kutuk-kutuk kawan tu. Kesian, u akan menyebabkan kawan itu low confident level dalam memberi pandangan. Jadi TAKUT!! Untuk meluahkan.

Tapi tapi tapi, tidak semua macam itukan. Hanya seelintir sahaja. Dan mereka pun ingin berubah ke arah yang lebih baik. 

Kata-kata adalah DOA. Makanya, cakap yang baik baik sahaja. Mohon pengertiannya.

Wednesday, April 8, 2015

MELAKAR PELANGI TERINDAH

Assalamualaikum.

Langit terlihat mendung. Namun, belum tentu lagi titisan hujan bagai turun dengan pelbagai rentak. Pandangan semakin menumpu pada satu objek yang tidak bernyawa. Pada mulanya, hanya sebuah kereta yang terlihat di mata, akan tetapi, semakin lama pandangan terus menembus ke suatu alam yang lain. Khayalan terus menjadi satu titik fokus utama.
.
.
.
.
.

Tetiba terkenang pada satu perjalanan yang amat sulit tetapi Alhamdulillah, berjaya menjalaninya dengan lakaran pelangi. Perjalanan seorang hamba di muka bumi ini berbeda bagi setiap insan. Itu yang pasti! Terkadang, mereka diluar sana hanya berkata mengenai pelangi yang menjelma pada seseorang itu. Pernahkah mereka melihat betapa sukarnya untuk melakar pelangi seindah itu? Pernah?

Dengan pengalaman melakar itu, kita lebih menghargai diri kita dalam sukar mahupun senang. Kadangkala terasa ingin sekali memberhentikan putaran masa, dan kembali kepada masa terindah. Tapi itu hanya khayalan semata. Masa tidak dapat diundurkan. Sekarang mungkin kita tiada apa-apa, tapi kita hendaklah sentiasa berusaha untuk memberi bahagia dan sinar dalam kehidupan kita. Itu mesti! 

Inilah jadinya bila jatuh terperuk. Sentiasa ingat akan PELANGI SAYA. Bangkit untuk melakarkannya.

LAKAR PELANGI

BYE bye muah muah... love is you.

Tuesday, April 7, 2015

CARA UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN DI NISHOP

ASSALAMUALAIKUM dan hye...

Haa, mesti semua kebingungan kan. Macam mana nak order kain pasang daripada blog ini. Betulkan?? #anggukangukkepala

Sebenarnya, segala jenis kain yang di war-warkan di sini sudah pun terdapat di dalam sebuah FB Page. Page ini memudahkan kepada para pelangan untuk melihat setiap helai kain pasang/kain helai mengikut album yang telah di susun. Segala maklumat mengenai kain pasang tersebut juga telah dinyatakan pada setiap gambar. Makanya, anda tidak perlu menggunakan daya ingatan yang extra untuk mengingati jenis kain/ harga kain/ no contact sekali. Semua sudah dinyatakan dengan jelas sekali. Mudahkan? 

Cerita banyak-baynak pun no points, meh lah rerajin klik page ini NISHOP. Senang je. Saya pun nak senangkan anda semua dalam membuat pemilihan kain pasang tersebut. Cuci je mata anda semua kat page itu.

Kekadang, saya ada buat promosi SANGAT HEBAT. Pastikan anda tidak ketinggalan untuk merebut peluang itu. GRAB IT!!

Akhir sekali, saya letakkan cara untuk membuat tempahan kain pasang di  NISHOP.

Mudahkan!! Semudah 1 2 3..hikhik

Bye bye muah muah...love is you



KEMBALINYA SEORANG PENGHIBUR (OLGA SYAHPUTRA)

ASSALAMUALAIKUN dan hye...

Salam takziah kepada keluarga OLGA SYHAHPUTRA atas pemergian Olga pada bulan March 2015. Saya sememangnya warga Malaysia yang sangat menghargai segala cerita dan komedi daripada negara seberang Indonesia. Pemergian Olga umpama hilangnya sosok komedian yang amat lucu. Malah, saya akan memutarkan video yang adanya Olga berulang-ulang kali. Ini kerana, hasil kerja daripada Almarhum Olga sangat memberikan impak yang besar kepada saya. Beliau seorang yang sangat menghiburkan, yang bisa bikin penonton pada ketawa dengan lawak beliau. Menangis sendiri tatkala N3 ini ditulis.

Udah dulu ya.

Bye bye muah muah...love is you.


ROYAL SATIN 2

ASSALAMUALAIKUM dan hye...

Kalau sebut pasal ROYAL SATIN, rasanya ramai yang dapat mengagak apakah N3 pada kali ini. kan.kan. hikhik. Jom layan mata sampai rambang. ekekeke





Penerangan sikit mengenai kain ROYAL SATIN ini:

  • Kain ini merupakan bidang 45, dan akan diberi sebanyak 4meter.
  • Kualiti kain sangat cantik dan berat.
  • Tidak nipis dan tidak panas (selesa)

Boleh di perolehi dengan harga yang amat BERPATUTAN iaitu serendah RM65.00 (tidak termasuk postage).

Sebarang pertanyaan:
Call/ Whatsapp/ Mesagge: 01121313841














Monday, April 6, 2015

PROMOSI APRIL

ASSALAMUALAIKUM dan hye...

Dah masuk bulan baru rupanya. Macam sibuk benar. Padahal duduk je kat rumah ni hah. ekekeke. APRIL menjelang lagi lah. Rasa macam ada promosi HEBAT je untuk kain pasang/kain ela untuk bulan ini. Promosi April ini adalah bertujuan untuk berkongsi kegembiraan dengan anda semua sebenarnya. Tak dapat banyak nak berkongsi, sikit pun Alhamdulillah. hehehe

Nantikan okay!!!

Sesuai untuk RAYA jugak!!!

Bye bye muah muah...love is you