Friday, February 27, 2015

Diam Membisu Atau Diam Berkaca

Hai semua. Mohon semua baik baik sajaa. InsyaAllah, rezeki Allah S.W.T. itu luas. Kita perlu rajin mencari dan terus mencari dan berserah dan tawakal. Amin.

Wahh, bukan main lagi tajuk harini hiburan sensasi berita terkini. Motifnya nak cerita pasal DIAM sahaja. Hikhikhij. Its okay rightttt!!! Opppssss...saya x marah pun. Saya main main je. Apa salah saya..mihmih...sila besarkan balik hati yg dah kecil td okay. Haa lg satu, jgn luka luka kan hati awak awak semua sbb tanda seru td tau...

Back to my story, and maybe it will become a new knowledge for uolls. Maybe!!. Speaking lah pulok. Okay okay fokus fokus SPM. Kata dasar DIAM mestilah DIAM. hikhik. Sesejak jd cikgu BM sementara x sementara ni, BM harus benar. Masalahnya, boleh ke..mihmihmih. Diam itu tidak terkata. Mulut di zip, stapler, selotep dlm bahasa kampungnya. Dlm bahasa agak globalisasi, mulut di smartphone.hahaha. Haaa, dah kenapa pulak nak ckp mulut di Smartphone???? Sabar dulu..chillex..hahaha. Meh kita selami ke dunia smartphone,,tadaaaa, phone kat tangan smbil jari jari manis bulat menari menari dia atas badan phone, tak kisahlah uollss jenis suka mencari info ke main game ke msg bf ke update setatus(status) lagi belajar ke duk tgk berapa org like ke dan ke ke ke ke yang lain..ada uollss kesah org sekeliling uollss yg duk hadap muka uollss nak dgr cerita fairytale uolls. Hbs kuat pun, tanya awak nak makan apa kalau kat cafe..lps tu tik tok tik tok tik tok..sampai dpt your food and then tata sayang.. thats all..Betulkan apa yg iollss cuba sampaikan. Cumanya, xsemua org mcm tu. Ada yg masih mementingkan cakap cakap pandang pandang mata ke mata, ehhhh, tetiba falling in love. Okay part tu iollss mengarut. Then, uollss mesti duk mengata dah kenapa cik N ni cerita mcm ni..padahal kat atas tulis DIAM MEMBISU ATAU DIAM BERKACA. kan kan kan. Mengaku jelah. Iollss faham sgt perasaan uolls..(kengkonon faham)..hukhukhuk. By the way, ini kan cerita iolls, maka kami rakyat Malaysia berikrar lah nak cerita mcm mana pun #gelakgulinggulingsinchan. No lah. Iollss xminat nak mainkan perasaan uolls lah. Betul ke???? Nanti uollss sakit. Sakitnya tu dimana??. SAKITNYA TUH DISINI DIDALAM HATIKU #citacitata. Meh kita nyanyi bareng bareng sikit lagu yg lagi booming di Indonesia sana (nie mengarut bkn mencarut). Back to our conversations, eleh conversations konon..boleh lah kan..rojak conversations..hahaha. Diam membisu maknanya xberckp senyap silent your phone..haa mcm gitu lah definisi dia. Curlas gitu..haha. compared to diam verkaca, voleh diibaratkan menangih dlm hujan.. (dah kenapa semua b jd v.nmpklah kecomelan jari iolls menaipkan) lols..Nmpk x perumpamaan dia, kias dlm sindir... Apa kaitannya??pepeluk eh silap hokay, pepelik je cik N nie. mihmih. Uolls kena faham, dlm kehidupan pun kita kena tabah menghadapi apa jua yg bakal berlaku.. what's next. What's next...haa mcm tu lah..hati kena cekal baby, hati kena kalis emosi (ualng hati sampai iollss lbh berhati hati) hahaha...fikiran harus 10 thn lebih tua daripada umur kita. Tp haruslah iollss sentiasa muda, mcm gadis belasan tahun gitu..hikhuk.. Dpt x apa yg iollss cuba sampaikan. Harus dapat hokayyy. Ayat dah hbs jalan santai sambil berlenggang ke pasar malam dah.hahaaha.Kalau x faham juga, maksudnya iollss kena tukar bahasa spt mahu melepaskan hajat(pengotoq nau nau). Meh i give you one condition, uollss nak melepaskan hajat, dlm kereta ni,  xkesahlah bapa uolls ke husband uolls ke kakak uollss ke yg drive..mesti keluar ayat ni " akak rasa mcm nak terv**** tetttttt". kan kan kan. Jangan bohong, Allah S.W.T. marah nanti. No no no. Mcm tu lah ayat yg iolss will use, if uollss still susah faham..hehe. tp kannnnnn ada ke org yg baca. Tetttttttttttttttttttttttt ( Talian x bernada lalu terputus)..muahahahhahahha

 Ni nama cable..apa fungsi cable. Fungsi cable buat menyambung hati kita...hahaha xmasuk dlm cerita. Sekadar iklan tak berbayar dari iolls..huahuahua
Post a Comment