Friday, May 8, 2015

Permen Karet

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Siapa kat sini pernah dengar pasal permen karet? Haa, dont be so shy. Just, put your hands up. Hikhik. Kalau nak jawab, jangan telan suara balik okay! I ni kurang dengar sikit. ekekke.

Permen karet ini dalam bahasa Indonesia. Tapi, kalau dalam bahasa ibunda kita, gula2 getah je pun. Hikhik. Saje nak guna word 'permen karet' tu, supaya mereka yang membaca lebih curious nak tahu. Sekarang, anda semua dah tahu, jangan tekan new tab pula. hikhik.

Dah kenapa pulak nak cerita pasal permen karet. Tak pasal2 kan. Umur dah tak terjangkau. Tapi masih dengan permen karet. Mihmih. Sebenarnyakannnn, permen karet ini adalah pemberian orang. Orang memberi kita merasa bak kata pepatah. Iollss memang pantang bab merasa rasa ni. Benda yang menyebab keterujaan saya semakin tinggi. cover permen karet tu sangat cantik. Nah, i bagi free je untuk tatapan pembaca.


Cantikkan bungkusan dia. Siap ada shin chan lagi. Memang gembira lah saya. Hehe. Dan isinya sangat meriah okay! Macam nak sambut raya sekarang jugak. Mihmih.


Makanya, saya dah buktikan apa yang saya cakap kepada pembaca. Betulkannn. Meriahkan. Tapi tapi tapi, permen karet ini tersangatttttlahhhh manissssss. Haa, nampak tak kemanisannya itu. Hehe. Mungkin, usia saya bukan untuk yang manis2 lagi barangkali. Hikhik. Dalam bungkusan itu, bukan setakat ada rainbow chewing gum je, malah ada hadiah. Seronoknyaaaaa. Uollss nampak tak butterfly biru kat bawah tu, itulah hadiahnya. Dah lah minat rama2 nie, makin love2 lah hati i nie. Hahaha


Sudahnya, kerna terlalu excited dengan butterfly blue tu, apa lagi terus tepek kat tangan. Ekekek. Hasilnya, rama2 biru tak dapat terbang lagi. Static je duduk kat tangan nie. Hahaha. Sukanya.



Sebenarnya, inilah makanan waktu zaman hingusan dan tak kenal erti hidup lagi masa tu. Tapi, itu adalah kenangan yang wow terindah. Setelah 18 tahun, saya dapat merasa hasil pemberian seseorang. Syukur, Alhamdulillah.

Salan sayang, natra.

Post a Comment