Wednesday, March 11, 2015

CANTIK MULUS GEBU

Assalamualaikum...


Wanita dengan cantik normal. Lelaki dengan cantik. Hmmm. Tak berani nak komen pelbagai pelbagai. Sebab apa WANITA vs CANTIK is NORMAL. Sudah terciptanya wanita untuk melihat keindahan. Betulkan?. Penjagaan kecantikkan diri mestilah daripada dalam dan juga luar. Sebagai contoh today, MUKA.

Muka adalah aset yang paling berharga. Muka kita semuanya istimewa. Tetapi, ini tidak bermakna saya cakap anda seorang orang kurang upaya (OKU). TIDAK SAMA SEKALI!

Meh mula dengan penjagaan muka dulu. Skincare apa yang anda guna??? SIMPLYSITI, SENDAYU TINGGI, OLAY, FAIR&LOVELY??? Terlalu banyak produk penjagaan muka lately. Terpu.ang kepada anda untuk menentukannya. Simple sahaja. Kita mudahkan yanga mana boleh dimudahkan.

Bagi Miss N sendiri, saya lebih gemar produk yang datangnya dari INDIA. Lebih kena dengan kulit muka saya ini. Makanya, skincare yang menjadi pilihan saya adalah produk from HIMALAYA. hehehe

sumber google
Ni adalah produk pencuci muka yang saya guna. Best sangat. Berbuih. Rasa ringan lembut lepas penggunaan. Neem tu adalah daun semambu. Pokok semambu ini sangat lah banyak khasiatnya. Khasiat daun semambu will be disscused in the next entry. Sabar tau. Hehehe. Tapi, secara klasiknya, daun semambu ini digunakan untuk merawat masalah kulit. Seperti jerawatan.

Ini pula scrub dari brand yang sama. Jangan pakai everyday pulak. Memadai twice per week. Scrub bertujuan untuk mengangkat kulit mati suapaya kulit baru dapat lahir dengan sempurna. Yeaaayyy

Toner ini sangat best. Rasa lembut je after guna. Mudah meresap. Kekadang tu, bila rushing sangat hendak ke kelas, apalagi, dap dap kan toner ke muka. Lalu, ke kelas lah kita. Seperti itu. Hikhik

Last sekali, sapukan sedikit minyak zaitun sblm tido. Supaya kelihatan lebih awet muda dan dapat mengawal kelembapan kulit.hehe


selamat mencuba. Moga ini merupakan info kepada pembaca. Muahhh

Post a Comment