Saturday, March 21, 2015

CERITA SERAM LAGI MENYERAMKAN

Assalamualaikum semua...

As I mentioned before, kan ada lagi entry yang hendak di post kan. hikhik. #maluitudisimpan. Tapi, cerita kali ini lebih WOW dang GAH lagi. Pasal HANTU. Besar tak word HANTU tu. Saje je bagi anda semua takut sikit. Lagi lagi dah masuk pukul 12 tengah malam nie. tik tok tik tok.

Sejak daripada kecil lagi, saya telah didedahkan dengan cerita-cerita horror nie. Selalunya cerita yang menjadi sajian kami adik beradik adalah cerita daripada negara seberang (INDONESIA). Bukan hendak kata, cerita horror MALAYSIA tidak best. Sayakan masih kanak-kanak masa itu mana lah nak tahu. hahaha. Jangan marah ehhh. Masing-masing ada kelebihan dan kekurangan sendiri. Terpulang kepada penonton untuk menilai. Betulkan apa yang cuba saya sampaikan?. hehehe.

Ini adalah senarai cerita hantu yang sering ditonton (sesungguhnya saya pun seram jugak nak bercerita dan menyenaraikannya, Bismillah):

  1. Sundel Bolong
  2. Telaga Angker
  3. Nyi Ageng Ratu Pemikat
  4. Penangkal ilmu Teluh
  5. Beranak dalam kubur
  6. Perkahwinan Nyi Blorong
  7. Pertualangan Cinta Nyi blorong
  8. Malam satu suro
  9. Malam Jumaat Kliwon
  10. Bangunnya Nyi Roro Kidul
  11. Ratu Buaya Putih
  12. Wanita Harimau
Cukuplah eh. Saya pun tak berani sangat. mihmih. Bajet tadi macam berani gagah perkasa. Sudahnya, kecut takut tikus.

Bye bye muah muah..love is you.
Post a Comment